Blogg

Kennel Schnaublacks Blog

Vår resa med Schnaublacks,
allt vi fått uppleva

Fjärde bloggen 2018-05-07

Idag är det måndag. Vi har hunnit med ytterligaren en äckelkur av Banminth Vet och …. Inga maskar den här gången heller. Ge er nu ni tvåbenta !!!! Och vad menar ni med en gång till innan vi flyttar???

Vi har fantastiskt väder och utevalphagen är full av alla oss. Vilken fart man får på gräs. Världsrekord hela tiden. Vi kan hoppa på tvären, uppåt och ramla på nosen. Storasyster Keira eller Uptown Girl som hon så vackert heter har varit här men hon tyckte inte att vi var något speciellt alls. Vad vet hon, tänker jag. Annars har alla familjer varit på besök utom en känd ”ÅSK” dvs ÅterSchnauzerKöpare. En gång Schnauzer – Alltid Schnauzer. Ja ja de kommer nu på söndag i alla fall. Sedan har Mamma Gretas husse och matte varit på besök i hagen. Buskul att träffa dem. Utehagen har massa kuliga grejor. Det är bollar, pipisar, dragleksaker, tunnel med litet hus, bollhav och badkar samt en hundkoja. Petflaska med stenar i är jättekul. Vi äter ute två mål om dagen och när vi kommer in är vi pigga en stund för att sedan dvala lite. Luften tar, så att säga.

Vi blir 6 veckor nu på onsdag och då har vi invägningen igen. Inte  biggest looser utan biggest winner!!!  Ja vi vinner alla eftersom vi alltid går upp och ingen röstas ut här inte. Sedan väntar kloklipp så klart. Skönt att ha fått prata av mig lite. Kram på er

 

Helene och Kjell i valphagen med tunnel, hus och blå himmel


Tredje bloggen 2018-04-26

Jo ni, nu börjar de hända grejer. Om oss, frk Cerise vann. Hon svingade sig ur valplådan helt otippat. Bara ett par dagar efter så klättrade herr Grön över ingången i valphagen. Vi kan när vi vill! Sedan har vi fått uppblött valpfoder med välling eller A-fil. Husse köpte fel sort, Skånemejeriets Björnbär, men den var god den med. Vi har åter igen vägts in med beröm godkända. Ny utsikt på dagarna, vi har flyttat in i köket till daghagen. Vi ska tydligen bli vana med ljud som förekommer i hemmet. Natten tillbringar vi i valprummet som vanligt.

I helgen hade vi husse och mattes barn med familjer här. 3 st barnbarn, Vincent 7 år, Elliot 5 år och Alfred snart 2 år fick hälsa på oss och sitta på golvet och klappa på oss. Ja Alfred var måttligt intresserad, han sparkar hellre boll med sin pappa.

Nu i onsdags när vi var på dagen 4 veckor som kom första valpspekulanterna och tittade på oss. Tror nog att de blev glada att se oss, det verkade så i alla fall. Bilder togs och ….. ja om 4 veckor så flyttar i alla fall en av oss iväg. Snart kommer ett nytt gäng för valptitt. Det är mycket nu, hihi//Ha det bäst

Andra bloggen 2018-04-18

Shit pommes frittes. I måndags lurades vi att äta Banminth Vet. Dag nitton i vårt liv så skulle vi bli av med masken i magen. Vem har mask undrar vi, skulle vi inte känna det i sådant fall? Vi har glott och glott men inte en enda har vi sett komma ut och vi har tillsammans 18 ögon. De vuxna hundarna åkte också på en dos men av Milbemax tablietter.
Ja ja, det glick väl OK ändå men den pastan ska ni akta er för – den smakar inte gott.
Idag fyller vi tre veckor, vi är superlivliga när vi är vakna. Vi har börjat pinka på egen hand och vi har fått prova nötfärs som var toppen.  Luckan har varit öppen och vi har kunnat gå ut på BIA-bädden och sett lite mer av vår närmaste omgivning.

 Återkommer med info om vem som vinner tävlingen att ta sig ur lådan dvs att häva sig över. ’Vadslagningen har börjat. Vi har haft invägning och börjar närma oss 1 kg bara ett par gram kvar. Mors och hej på er.

 

Första bloggen 2018-04-15

Hej världen, här kommer en liten berättelse hur det står till i lådan. Vi är nu 2,5 veckor gamla. Alla har vi färgglada band så att vi går att skiljas åt. Här bor vi, inlåsta i en box på en mjuk filt tillsammans med vår mamma.
Det vet vi nu med säkerhet eftersom våra ögon är öppna. Mamma heter Greta och hon står för koll av hygien (vi tvättas, pinkas och det större… mest hela tiden). Hon är också utrustad med världens bästa mjölkbar, massa tuttar att välja mellan. Nu har vi också utvecklats så mycket att vi inte längre tar oss fram via ålning utan magarna har släppt underlaget och vi ”svävar” fram på ännu lite vingliga ben.
När vi är vid mjölkbaren och efter lite pumpande med framtassarna så rinner mjölken till så står svansarna rakt ut och vi klunkar ikapp. Livet är bra skönt! Ja visst ja, vi har haft lite pedikyr. Alla klor klipptes till lagom längd d.v.s. 162 st blev kortare på ett bräde och det utan blodvite.


Hundar i rörelse


Valpvideo

Äventyr, upplevelser, och underbart umgänge!
Monica Håkansson
Kennelbloggare