Om oss

Välkommen till kennel Schnaublacks est. 2001

1996 beslöt Roger och jag att vi skulle skaffa Schnauzer. Genom Schnauzerringen kom vi i kontakt med flera uppfödare och fastnade för Inger Ny-Nilsson och kennel Trolljäntan. Trolljäntans Kit Walker (var en Fantomenfantast) blev vår första. Han kallades för Billy ibland Butten och föddes den 19 januari 1997. 1998 fick vi äran att bli fodervärd för Trolljäntans Leading Lady där Inger skulle ta en kull och sedan blev hon vår.

Lady, Lady, vilken fantastisk tik, på den tiden den mest vinstrika tiken i Sverige. Champion direkt vid 2 års ålder, Nordisk Vinnare, Svensk vinnare och Bästa tik på Hund 2003 som 6 åring i Stockholm.

Lady finns ej längre och inte Butten och fler men Ladys linjer lever vidare i våra linjer och även andra uppfödares linjer.

Så roligt vi har haft , Inger Lady jag och andra Inger-hundar på våra utställningar. Vi har ställt ut hundar i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Holland, Tyskland och Spanien. Våra gubbar har såklart följt med och byggt tält, burit burar och servat oss som de bästa kennelpojkarna de är.

Nu har gänget utökats med fler kollegor för trevligt umgängen vid utställningar, resor och möten.

2001 fick vi vår första kull och hade då eget Kennelnamn A och B kullarna föddes på Lidingö där vi bodde. Därefter 2003 flyttade vi ner med hundar och allt till Österlen i Skåne. Lite fler hundar köptes in. Vi renoverade en Skånelänga till att passa oss och våra hundar och gästande vänner. Jättetrevlig tid med nya vänner/valpköpare och utställningar lite närmare kontinenten. Men våra föräldrar och barn och så småningom barnbarn bodde i Stockholm och rätt som det var så kändes det som att vi måste flytta norr ut igen. 2011 Hittade vi huset lantligt utanför Strängnäs en bit från Stockholm men klart närmare till familjen.

Med husvagn har Roger och jag rest i Europa ner till Spanien. Hundarna har så klart följt med oss. Nu har vi skaffat husbil.. får se vart vi drar nästa gång

hemma