Om oss

Välkommen till kennel Schnaublacks est. 2001

1996 beslöt Roger och jag att vi skulle skaffa hund, efter diskussioner fram och tillbaka om olika raser kom vi fram till Schnauzer eftersom Roger var allergisk mot vissa hundraser. Genom Schnauzerringen kom vi i kontakt med flera uppfödare och fastnade för Inger Ny-Nilsson och kennel Trolljäntan. Trolljäntans Kit Walker (jag var en Fantomenfantast) blev vår första. Han kallades för Billy ibland” Butten” och föddes den 19 januari 1997. 1998 fick vi äran att bli fodervärd för Trolljäntans Leading Lady där Inger tog en kull och sedan blev hon vår.

Lady, Lady, Lady, vilken fantastisk tik, på den tiden den mest vinstrika tiken i Sverige. Champion direkt vid 2 års ålder, Nordisk Vinnare, Svensk vinnare och Bästa tik på Hund 2003 som 6 åring i Stockholm. Dessutom en fantastisk mamma till sina valpar.

Lady finns ej längre och inte ”Butten” heller men Ladys linjer lever vidare i våra hundar och även hos andra uppfödare.

Nu har hundgänget utökats med fler kollegor för trevligt umgängen vid utställningar, resor och möten. Kanske mest med Renée med kennel Raggen som hjälpt mig med denna hemsida och många bilder liksom att vi samägt flera hundar. Urban och Martin med kennel Bo Bjerregaard var först valpköpare sedan fodervärdar och nu uppfödarkollegor där vi också äger hund gemensamt men vi har många fler som vi umgås med på våra turnéer både uppfödare liksom valpköpare som är intresserade av utställningar eller tävlingar en del har gått vidare och själva blivit uppfödare.

2001 fick vi vår första kull under eget kennelnamn  Schnaublacks, A och B kullarna föddes på Lidingö där vi bodde. 2003 flyttade vi ner med hundar och allt till Österlen i Skåne. Lite fler hundar köptes in. Vi renoverade en Skånelänga till att passa oss och våra hundar och gästande vänner. En jättetrevlig tid med nya vänner/valpköpare och utställningar lite närmare kontinenten. Kullarna C-O föddes på Österlen. Med åldrande föräldrar och barn och så småningom barnbarn som bodde i Stockholm kändes det som att vi måste flytta norr ut igen. 2011 Hittade vi vårt nuvarande hus, med lantligt läge på Fogdö norr om Strängnäs en bit från Stockholm men klart närmare till familjen.

Med husvagn har Roger och jag rest i Europa ner till Spanien. Hundarna har så klart följt med oss. Nu har vi skaffat en husbil och resandet har fortsatt i Sverige och Söderut. Ett har vi lärt oss, att hundarna verkligen älskar nya omgivningar och att resandet inte är jobbigt.