Valpar

Avel och dessa ljuvliga valpar!


“Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”

Här kan du se våra avelskombinationer och senaste valphämtningar.

Aktuell kull/Recent litter

Tidigare kullar/Previous litters A-V

Våra Avelsdjur följer klubbens grundkrav med 1:a pris från utställning och HD-röntgen med status A eller B  för Schnauzer. Klubben rekommenderar också att vi inte överstiger 2,5% inavelsgrad i snitt på rasens alla födda kullar under ett år, liksom att inte bedriva matadoravel på enskild hane dvs söka nya blodslinjer för att utöka rasens avelsbas. För rasens bästa så bör inte en hane vara pappa till fler än 30 valpar.

Vi har även dvärgschnauzer som dessutom ska ögonspeglas med resultat ej äldre än ett år. Nu finns även DNA test. 

Du kan själv gå in på www.skk.se / om hund / hunddata  för att ta reda på HD-resultat, ögon, tävlingsmeriter, avkommor m.m. på alla Svenskregistrerade hundar. 

Köp inte valp efter HD-belastade föräldradjur!

Våra egna avelsdjur testas även med ögonlysning (PRA och Katarakt) samt har tidigare också Blodtestas TgAA/T4 för att då vid testtillfället veta att de är fria från sköldkörtelproblemet Hypotyreos. I dag avstår vi TgAA testen eftersom tillförlitligheten inte är försvarbar mot kostnaden. Vi väntar med spänning istället på en mätmetod ex. DNA som med 100% säkerhet kan fria/fälla hundar och också visa anlagsbärare.

Avelsdjuren måste ha bra mentalitet och god pälskvalité. Varje tik har en egen avelsplan med “Önskepartnerns” egenskaper. Stor tid läggs till att finna just honom genom att leta på utställningar här i Sverige och utomlands samt söka på svenska & internationella hemsidor för att hitta önskade blodslinjer. Sedan måste han ju falla oss i smaken också.  

Vårt mål är att föda upp trygga, trevliga, nyfikna, snyggt lacksvarta sällskapshundar av högsta kvalitet samtidigt som vi försöker att vidga rasens avelsbas genom att välja nya, intressanta linjer. Våra uttänkta partners måste också ha bra mentalitet och naturligtvis gärna ett vackert yttre. 

Det ska vara skoj att vara hund hos oss. –  Det ska vara skoj att vara matte/husse till våra hundar.

Utvecklingen som sker med valpen under 9 veckor, Doris 9 veckor lilla rosa nyfödd!

Utvecklingen som sker med valpen under 9 veckor, Doris 9 veckor lilla rosa nyfödd!

gaspliten

 

I-blå har just hört en skojig historia, så har vi det.